FEJLESZTÉS

2018.03.22. 20:59

Kétmilliárdból fejlesztik két térség hulladékgazdálkodását (galéria)

A Karcag Városi Önkormányzat és a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás több mint nettó kétmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást nyert a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére.

Daróczi Erzsébet

Fotó: Daróczi Erzsébet

Erről csütörtökön a karcagi Városházán tájékozatta a sajtó képviselőit Dobos László, Karcag polgármestere, Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke.

A projektnek köszönhetően megvalósul az egységes hulladékgyűjtési és -kezelési szolgáltatás a 29 társult településen. E mellett továbbfejlesztik a térségben található karcagi és tiszafüredi hulladékkezelő központot, valamint a hulladék gyűjtését és szállítását ellátó infrastruktúrát.

A Karcag gyűjtőkörzetében megvalósuló fejlesztéseket Balajti József, a Nagykunsági Környezetgazdálkodási Kft. ügyvezetője ismertette.

Mint elhangzott, újabb szeletív gyűjtőedények beszerzésével továbbfejlesztik a 2009 óta működő elkülönített hulladék begyűjtési rendszert.

A projekttel cél a szelektíven begyűjtött hulladék mennyiségének növelése, a vegyes hulladék szerves anyag tartalmának csökkentése. Ehhez a szállításhoz és a feldolgozáshoz szükséges járműveket is vásárolnak. A cél az, hogy minél többen legyenek „válogatósok” a térségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában