online program

2020.05.10. 11:30

Kísértettörténetet forgat az abonyi művelődési ház

A Közösségek Hete című országos rendezvénysorozat keretében az Abonyi Lajos Művelődési Ház egy érdekes online programmal készül, amely a szabadulós játékok világát idézi fel. Az intézmény ezúttal egy „paranormális nyomozást”, egy kísértethistóriát jár körül. Mindezt ráadásul abonyi helyszínekkel.

Hartai Gergely

– Különös feliratok jelennek meg a művelődési ház tükrös termében. S, hogy mik ezek az üzenetek és hová vezetnek? A válaszokat a nézők szavazhatják meg – beszélt a kulisszákról Jandácsik Pál, a kultúrház munkatársa. Aki mint mondta, Facebook-oldalukon május 11-től 15-ig mindennap 18 órakor egy pár perces videó jelenik meg, melynek végén két-három opció közül választhatnak a nézők a folytatással kapcsolatban. – Szavazni mindig másnap 17 óráig lehet. A legtöbb lájkot kapott opció folytatásával szövődik tovább 18 órakor a történet – ecsetelte.

A videótörténetről nemrégiben plakát is készült. Rajta Debreczeni-Bakos Melindával, a kitalált történet egyik szereplőjével.
Fotó: Abonyi Lajos Művelődési Ház

Jandácsik Pál elmondta, az ötletet korábbi játékaik adták, melyek sokakat érdekeltek a városban. Eddig négy szabadulós játékot szerveztek, és ezek között volt hasonló ihletésű program „A Falumúzeum szelleme” címmel.

– Ez adja majd az alapot a mostani játékhoz. Tudni kell, hogy tavasszal is lett volna egy szabadulós játékunk, ami azonban elmaradt a járvány miatt. Így hát szerettünk volna ehelyett olyasvalamit alkotni, ami nagyban hasonlít rá – tudtuk meg.

A forgatásról Jandácsik Pál annyit árult el, hogy alaphelyszínként a művelődési ház szolgál, de a helyi múzeum is jelentős szerepet játszik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában