ÉLHETŐBB LESZ

2018.02.23. 14:45

Komoly fejlődésnek indulhat Tiszaderzs

A takarékosságról és a pályázatok előkészítéséről szólt a tavalyi évük. Azonban jó hír, hogy szinte minden beruházásuk támogatást nyert, így félmilliárdot fordíthatnak a jövőben Tiszaderzs élhetőbbé tételére.

Ujvári László

– Gazdálkodásunk tavaly szoros, takarékos volt. Igyekeztünk tartani a költségvetés irányelveit. Így igénybe is vettük a rendkívüli önkormányzati támogatást – ismertette Tiszaderzs anyagi helyzetét a településvezető, Fótosné Czeglédi Zsuzsanna.

A tavalyi esztendőt – mint a többi településen is – alapvetően határozta meg, hogy elbírálták a község beadott területfejlesztési pályázatait. Eddig a hatból öt már támogatást nyert, ezáltal több mint ötszázmillió forintot fordíthatnak fejlesztésre.

A tervek szerint nyolcvanmillió forintból alakítanak ki egy közel százhúsz fős szociális konyhát, a munka várhatóan tavasszal kezdődik. Emellett két energetikai pályázatukat is pozitívan bírálták el.

Így közel százmillió forintból korszerűsödik három önkormányzati ingatlan, az idősek otthona, az iskola és a polgármesteri hivatal. Mindhárom épületre fűtéskorszerűsítés, hőszigetelés és nyílászárócsere vár, továbbá a hivatal tetejére napkollektorok kerülnek.

Ugyancsak nyertes pályázatból újul meg az orvosi rendelő és az egészségház, de a csapadékvíz-elvezetés hiányosságait is sikerül majd orvosolni. Csak ez utóbbi több mint háromszázmillió forintba kerül.

Mindent összevetve, egy takarékos év után pozitív kilátásokkal kezdte 2018-at Tiszaderzs. Bár a beruházások sok utánajárást és háttérmunkát igényelnek, az év második felében talán már nyoma lesz a fejlődésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában