Koronavírus-szűrővizsgálatot végeznek Szolnokon

Azokat várják, akik előzetesen levélben, illetve telefonon értesítést kaptak az országos koronavírus-szűrővizsgálatban való részvételre – tájékoztatta hírportálunkat Gyuricska Éva.

Szoljon.hu

Forrás: Facebook

Fotó: Kulcsár-Kézér Beáta

Az önkormányzat sajtóreferense közölte, a Szegedi Tudományegyetem munkatársai az országos koronavírus-szűrővizsgálat részeként Szolnokon is szűréseket végeznek.

Május 13-án, szerdán 10-18 óra között az Aba-Novák Kulturális Központban, május 14-én, csütörtökön 10 és 18 óra között a Hild János téri szűrőbuszban történik a mintavétel. A Szegedi Tudományegyetem és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház mindenkit, aki értesítést kapott, arra kér, hogy vegyen részt a vizsgálatban és menjen el a mintavételi pontra.

Mint arról korábban beszámoltunk olvasóinknak, az országos tesztelésen a KSH statisztikusai segítségével kiválasztott 17 778 fő meghívásos alapon vesz részt, 14 év felett minden korosztályból. A tesztelésben való lakossági részvétel önkéntes és ingyenes. A résztvevőket tájékoztatják a saját teszteredményeikről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában