TOUR DE TISZA-TÓ

2018.05.06. 11:30

Közel kétezer bringás tekerte körbe a Tisza-tavat

Kerékpárosok lepték el szombat délelőtt a Tisza-tó fővárosát. Idén is Tiszafüredről rajtolt el a Tour de Tisza-tó.

Ujvári László

Kollégák és barátok, családok mérették meg magukat

Fotó: Ujvári László

Kisebb-nagyobb bringás csoportok siettek a Halastérre. A belvárosban és a külterületen is bemelegítő versenyzők cikáztak.

Május 5-én tizenegyedik alkalommal állt rajthoz Füreden az Intersport Tour de Tisza-tó mezőnye. Közel kétezer kerékpáros vágott neki a majdnem 70 kilométeres távnak.

Kollégák és barátok, családok mérették meg magukat. Volt, aki a kihívást, de volt olyan is, aki a kikapcsolódást kereste.

– Eddig minden évben rajthoz álltunk, egy alkalmat sem hagytunk ki. Rendszerint a teljes távot megtesszük – mondta honlapunknak az egyik fővárosi induló. Többen voltak a Dunántúlról is, egy fiatal csapat például Veszprém környékéről érkezett.

Közel kétezren vettek részt a futamon
Fotós: Ujvári László

A népszerű sporteseményen idén is lehetett indulni országúti kerékpárral, mountainbike-kal, görkorcsolyával. Az indulók több versenyszám és táv közül választhattak. Most is sokan döntöttek a kerékpározás és futás kombinációja, vagyis a bringathlon mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában