Törökszentmiklós

2019.06.26. 16:30

Lecsapott a miklósi hulladékkommandó

Tavaly decemberben alapították Törökszentmiklóson az úgynevezett hulladékkommandót, az év végére kidolgozott hulladékgazdálkodási koncepció részeként.

Molnár-Révész Erika

Évek óta feladatot jelent az illegálisan lerakott szemét eltávolítása. Egy korábbi képünk épp Jászapáti határában örökítette meg, hogy a regionális hulladéklerakó felé vezető út mentén tisztítják közfoglalkoztatottak az árkot Fotó: Banka Csaba

Fotó: Banka Csaba

A városban évek óta problémát jelentenek az illegális szemétlerakók. A hulladékkommandót is ezek visszaszorítására hozták létre különböző hatósági szervezetek, a civilekkel együttműködésben.

Az egyesület február óta átfogó délutáni, éjszakai és hétvégi ellenőrzéséket tart a közterületeken, melyek során több szabálysértési eljárást is kezdeményeztek a járási hivatalnál.

A napokban a Téglagyár és Szivárvány utca találkozásánál a mezőőrök tetten is értek két szemetelőt, akik lovas kocsival két köbméter vegyes háztartási hulladékot, egyebek mellett ruhaneműket, elektronikai eszközök maradványait rakták volna le a területre.

A mezőőrök értesítették a rendőrséget, akik őrizetbe vették a két személyt. Ellenük eljárás indult, a lovas kocsit pedig lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában