Túrkeve

2018.06.20. 16:24

Londoni kultúrakedvelő is járt már a túrkevei Múzeumok Éjszakáján

A Múzeumok Éjszakáját Túrkevén már több mint egy évtizede megrendezik az év leghosszabb nappalát követő szombat éjjelén. Idén kézműves-foglalkozások és filmvetítés is várja az érdeklődőket.

Szilvási Zsuzsa

– Az este fénypontja mindenképpen a felújított állandó kiállítás átadása lesz a Finta Múzeumban – mondta el kérdésünkre Kapás János Zsolt igazgató.

– Emellett az eddigieknek megfelelően most sokféle programmal készülünk a Múzeumok Éjszakájára, amely számunkra is különlegesnek számít, olyan délután, illetve este, amely egészen más, mint az év többi napja.

A programsorozat szerencsére nem csak a helyieket hozza lázba.

– Egyre népszerűbbnek számít ez a program a helyiek körében, de egészen meglepő helyekről jönnek ilyenkor hozzánk, ez olykor számunkra is meglepetést jelent. Épp ezért az utóbbi években például díjazzuk a legmesszebbről érkezőket.

– Ennek köszönhetően kiderült, hogy Oslóból, Londonból, illetve Írországból jött már hozzánk a legtávolabbi kultúrakedvelő.

Kapás János Zsolt
Fotós: Mészáros János

Akárhonnan is érkezzen a látogató, igazi kuriózummal várja az intézmény az idei Múzeumok Éjszakáján.

– A legfontosabb mindenképpen a Finta testvérekről szóló, megújult állandó kiállításunk bemutatása, illetve valószínűleg sokakat érdekel majd az a filmvetítés is, amelyet általunk őrzött képekből állítottunk össze.

– Mindezen túl számos más kiegészítő programra is várjuk a kultúra kedvelőit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában