galériával

2019.06.26. 06:58

M4: újabb szakaszon haladhat az autóforgalom

A folyamatosan épülő M4 gyorsforgalmi út egy újabb, közel tizenegy kilométeres szakaszát adták át hivatalosan is a járműforgalomnak kedden. A 311. számú főúti csomóponttól, a Ceglédet elkerülő szakasztól Ceglédbercel felé nyugatra 4,8, Abony irányába, keletre pedig 6 kilométerrel bővült a 2x2 sávos autóút.

Mészáros Géza

Dr. Mosóczi László, az Informatikai és Technológiai Minisztérium közlekedés-politikáért felelős államtitkára beszédében kihangsúlyozta, ütemterv szerint, ám rohamléptékkel épül a négysávos gyorsforgalmi út Budapest és a román határ között.

Az államtitkár elmondta, mintegy 3200 milliárd forintból jelentős útfejlesztési program zajlik az országban, ennek az összegnek több mint hatvan százalékát a magyar költségvetés biztosítja.

– Cél, hogy 2023-ra minden hazai településről harminc percen belül elérhető legyen valamelyik gyorsforgalmi útszakasz, illetve az is, hogy a megyei jogú városok és megyeszékhelyek mindegyike bekapcsolódjon a gyorsforgalmi úthálózatba – szögezte le dr. Mosóczi László.

Újabb szakaszt adtak át az M4 gyorsforgalmi úton
Fotó: Csabai István

Földi László, a térség országgyűlési képviselője jelezte, hogy a kiszámíthatóbb és biztonságosabb közlekedés előnyei és a főváros közelségéből adódó lehetőségek mellett a környező települések lakói harmonikusabb, nyugodtabb környezetben élhetnek, hiszen csökken a légszennyezés és a zajterhelés is.

Hírportálunk érdeklődésére dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő az épülő gyorsforgalmi út jelentőségét méltatta. Mint mondta, minden egyes megépült kilométer kulcsfontosságú Szolnok és a térség gazdasági életében. Hangsúlyozta, hogy az új útvonalon nagymértékben nő a forgalombiztonság, s a fővárosba is rövidebb menetidővel autózhatunk.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere szintén részt vett a hivatalos útszakaszátadáson.

– A megyeszékhely gazdasági lehetőségei soha nem látott mértékben nőnek azáltal, hogy a fővárost és városunkat egy korszerű, négysávos gyorsforgalmi út köti össze, illetve alig negyven percnyi távolságra leszünk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez – magyarázta az M4 megépültének Szolnokra gyakorolt előnyeit a városvezető. Hozzátéve, hogy már most sokan keresik meg a várost a vállalkozások megtelepedésével kapcsolatban.

Pántya József, a NIF Zrt. útfejlesztési igazgatója elmagyarázta, hogy a két szakasz között elhelyezkedő ceglédi körforgalom munkálatai nem érnek véget a nyáron. Annak átadása szeptemberben várható.

Majd arról is szólt, hogy ha már a nagy szakaszok határidejéről beszélünk, akkor az Üllő–Cegléd között fennmaradó harminc kilométer az idei év végére készül el, a Cegléd–Abony szakasz további tizenegy kilométere pedig 2020 nyarára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában