Hangverseny

2018.04.18. 16:25

Másodszor rendeztek minősítő hangversenyt Jászapátin (galéria)

A Pájer Antal Művelődési Ház adott helyet a hétvégén a már második alkalommal megrendezett Térségi és Országos Népzenei Minősítő Hangversenynek.

Banka Csaba

Bukor Irén, az apáti művelődési ház vezetője

Fotó: Banka Csaba

A rendezvényen szakmai zsűri figyelte a nevezők produkcióit. A zsűriben helyet foglalt dr. Lengyel Erzsébet, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei KÓTA elnöke, Csider István népzenetanár, a zsűri elnöke pedig Kovács László népzenész volt.

A népzenei minősítő hangversenyre Törökszentmiklósról, Pálházáról, Sárbogárdról, Hegyközújlakról, Csömörről, Hajdúsámsonból, Jászkisérről, Öcsödről, Újszászról, Jászberényből, Szepsiből, Szolnokról, Esztergomból, Tiszapüspökiből, Debrecenből és Abonyból érkeztek nevezések.

Jól szerepeltek a megyei fellépők. A térségi minősítésen részt vevők között dicséretes eredménnyel mutatta be műsorát Turba Gabriella Törökszentmiklósról.

Bukor Irén, az apáti művelődési ház vezetője
Fotós: Banka Csaba

Megfelelt a követelményeknek a Községi Népdalkör Jászjákóhalma Egyesület csoportja.

Az országos minősítést kérő fellépők között arany minősítést érdemelt a jászkiséri Búzavirág Népdalkör; a jászapáti Muskátli Népdalkör; Elek Erzsébet Jászberényből; Pap Bernadett Szolnokról; a tiszapüspöki Tiszavirág Népdalkör.

Ezüst minősítést Pelyva János (Jászapáti). Bronz minősítést ítélt a zsűri az újszászi Kovács Norbert Dániel számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában