KUNSZENTMÁRTON

2018.02.22. 16:27

Megrepedt a kunszenti szökőkút oldalfala, most felújítanák

Pályázati pénzből újítanák fel a római katolikus nagytemplom előtt álló megrongálódott szökő­kutat – mondta Fazekas János alpolgármester­.

Joó Zsuzsa

A tervek most készülnek – mondja Fazekas János.

Fotó: Joó Zsuzsa

A díszkút az 1800-as években épült, jellegzetessége a városnak, a korabeli képeslapok mindegyikén szerepel. A felújítás legalább ­tízmillió forintba kerül, az önkormányzat legalábbis ennyi összegre pályázik.

Statikailag már megvizsgálták a műemléket és megállapították, megrepedt az oldala. Ennek oka, hogy alulról egy üreg képződött. Ezt az üreget kell megszüntetni úgy, hogy a tároló rész stabil maradjon.

Az alpolgármester hozzá­tette, a felújítás tervei most készülnek. Ebben az szerepel, hogy az eredeti állapothoz hasonlóan renoválnák a kutat, valamint LED-es megvilágítással tennék hangulatosabbá.

A tervek most készülnek – mondja Fazekas János.
Fotós: Joó Zsuzsa

A felújítás költséges, csak a tervezés kétmillió forintba kerül. Fazekas János hangsúlyozta, amíg nincsen pénz, mindez csak egy elképzelés, de remélik, nyernek a pályázaton.

Az elmúlt években már megújult a Nepomuki Szent János-­szobor, teljesen restaurálták és a felirata is megszépült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában