ERŐSZAK

2018.02.23. 09:30

Megszurkálta élettársát egy nő Jászladányon

A Jászberényi Járásbíróság súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 7 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a negyvenes éveiben járó nőt, aki tavaly februárban egy családi veszekedés során előbb lökdösni kezdte ittas élettársát, majd egy konyhakéssel többször a férfi mellkasa felé szúrt. Az ítélet jogerős.

Az eset 2017. február 8-án délután négyóra körül a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászladány nagyközség egyik családi házának konyhájában történt.

A pár a férfi ittassága miatt kapott hajba. Előbb csak veszekedtek, később az asszony elvesztette türelmét és lökdösni kezdte élettárását, majd a keze ügyébe akadó 16 cm hosszú pengéjű konyhakést megragadva háromszor a férfi mellkasa felé szúrt, mire a férfi fia le tudta fogni.

A történet szerencsésen zárult, mert a nőnek csak a kézfején és a nyakán sikerült megvágnia élettársát, aki csupán 8 napon belül gyógyuló horzsolásos sérüléseket szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint azonban a támadás során használt eszközre és a szúrások irányára tekintettel fennállt a súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülések bekövetkezésének reális lehetősége – hangzott el az ítélet szóbeli indokolásában.

Az ügyben 2017. június 12-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség.

A Jászberényi Járásbíróság pedig a napokban, 2018. február 13-án hozott jogerős ítéletet: az asszonyt súlyos testi sértés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, amiért 7 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és a próbaidő tartamára pártfogó felügyeletét rendelte el – tájékoztatta honlapunkat a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában