KORSZERŰSÍTÉS

2018.03.19. 20:00

Megújul a művelődési ház Kuncsorbán

Nagyszabású beruházás kezdődik a településen.

Szilvási Zsuzsa

A művelődési ház felújítása után méltó helyére kerülhet a helytörténeti gyűjtemény Kuncsorbán

Fotó: Mészáros János

A napokban adták át a munkaterületet a művelődési házban a kivitelezőnek, s várhatóan augusztus végére be is fejeződnek a munkálatok.

A több mint ötvenmillió forintból megvalósuló építkezésnek köszönhetően sor kerül a nyílászárók cseréjére, az épület külső hőszigetelésére és a hőellátás korszerűsítésére.

A tervek szerint a szomszédos óvoda fűtési rendszeréhez kapcsolják a művelődési házat, így lehetőség nyílik a gáz mellett alternatív rendszer működtetésére is.

Ezzel elkészül az a kulturális kiállítótér, mely történeti múzeum és közéleti szabadidős sportlétesítmény, amelyet már régóta terveznek Kuncsorbán.

A művelődési ház felújítása után méltó helyére kerülhet a helytörténeti gyűjtemény Kuncsorbán
Fotós: Mészáros János

A jövőben így méltó helyre kerülhet az a helytörténeti gyűjtemény is, amelyet nemrégiben alakítottak ki a településen.

A tárlat alapját Szénási Imre köztiszteletben álló helyi pedagógus gyűjteménye jelentette, ezt egészítették ki. A látványosságot szívesen fogadták a helybéliek, hiszen a fiatalabbaknak is lehetőséget nyújt rá, hogy megismerjék elődeik mindennapjait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában