ÚTFEJLESZTÉS

2018.08.21. 16:30

Megújult a balesetveszélyes kuncsorbai útszakasz

Ritkán örülnek úgy az utakon közlekedők egy alig néhány száz méteres útszakasz megújulásának, mint a kuncsorbai út esetében.

Szilvási Zsuzsa

Bár csak pár száz méteren, de jobb lett az út

Fotó: Mészáros János

Bár a most befejeződő felújításoknak eredetileg nem volt része, a 46-os útra kivezető rész is simábbá, könnyebben és biztonságosabban járhatóvá vált. Ennek köszönhetően talán kevesebb baleset történik errefelé.

Előbbi érintett szakaszán a kivitelező cég burkolatmarással és pályaszerkezet-cserékkel kezdte meg a munkát. Utóbbinak a több mint három kilométeres szakaszán is jó tempóban haladnak a szakemberek a szükséges ­munkálatokkal.

A tervek szerint a Mezőtúrt Túrkevével és Kisújszállással összekötő út Túrkevétől Mezőtúrig tartó szakasza és a Kuncsorba–Túrkeve összekötő út mintegy három kilométeres szakasza a kuncsorbai leágazástól a hídig egyaránt része a beruházásnak. Ugyanis a TOP-keretből felújításra kijelölt szakaszok közé sorolták mindkettőt.

Bár csak pár száz méteren, de jobb lett az út
Fotó: Mészáros János

Bár a mostani fejlesztés nem a teljes utat, csak egy részét érinti, mégis jelentősen javul a minősége az építkezésnek köszönhetően.

A munkálatok lassan már a teljes szakaszon befejeződnek, s remélhetőleg a későbbiekben a most kimaradó rész is megújulhat majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában