galériával

2019.04.24. 06:58

Méltó épületet kaptak a rendőrök Karcagon

„Büszkék lehetnek erre az épületre!” – mondta Pintér Sándor belügyminiszter kedden Karcagon, a rendőrkapitányság új épületének átadóján, melyre húsz éve vártak a helyiek. A József Attila utcai rendőrkapitányság közel egymilliárd forintból épült meg.

Daróczi Erzsébet

– A rendőrkapitányság az elmúlt fél évszázadban egy önkormányzati épületben kapott helyet, azonban az idő előrehaladtával ez a megoldás már nem volt kielégítő kollégáink számára – emlékeztetett Urbán Zoltán dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány.

– Az új objektum a legmodernebb technológiák alkalmazásával készült el, két emeleti és egy fogadószintre tagozódik, hasznos alapterülete 2528 négyzetméter. A beruházással a nyolcvan fős állomány az eddigi három helyett egy modern, a kor színvonalának megfelelő épületben végezheti mindennapi feladatait – jelentette ki.

– Várostörténeti pillanatnak lehetünk a részesei – kezdte köszöntőjét Dobos László polgármester. – Önkormányzati és állami összefogással valósulhatott meg ez a projekt: a város adta az ingatlant, az állam a támogatást. Nem vezetett könnyű és rövid út idáig, de a kitartás, hogy ez a patinás épület elkészülhessen, meghozta gyümölcsét.

– Az elmúlt száz évben nem volt ekkora volumenű közigazgatási beruházás a városban, ami meghatározza a városképet, a közgondolkodást, a rendőrségi munkát. Húsz esztendő kemény munkája ért be, de mostantól a rendőrség a rangjához méltó épületben dolgozhat – vélekedett Fazekas Sándor országgyűlési képviselő.

Fotó: Daróczi Erzsébet

– A karcagi rendőrkapitányság kimagasló eredményességi mutatókkal rendelkezik. Az itt élők 4,7-re értékelték munkáját, ami országos viszonylatban is kimagaslónak számít – ezt már Pintér Sándor belügyminiszter mondta, aki szerint az eredmény, az új épület kötelez is.

– Az önök által felügyelt területen nyugalmat kell biztosítaniuk a lakóknak. Ne feledjék, a biztonság, a rend, az egyik legmagasabb társadalmi érték, ez az egyéni és közösségi értékteremtés alapja. Az önök munkája, eredményei nélkül nem tud fejlődni a közösség – hangsúlyozta a miniszter.

Majd Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Fazekas Sándor országgyűlési képviselő, Dobos László polgármester és Urbán Zoltán megyei rendőrfőkapitány kíséretében átadta a karcagi rendőrkapitányság épületét, melyet Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos megszentelt, Koncz Tibor esperes megáldott. Az elöljáróknak Teleki Zoltán alezredes kapitányságvezető mutatta be az épületet.

A városi sportcsarnokban Pintér Sándor Kossuth-díszkardot adományozott dr. Sántha József ny. belgyógyász főorvosnak, a Városvédő és Szépítő Egyesület tiszteletbeli elnökének, aki városvédőként sokat tett a kapitányság megépüléséért.

Teleki Zoltán kapitányságvezető, Fazekas Sándor és Kovács Sándor országgyűlési képviselők, valamint Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész Kunszoborral – melynek talapzatán a kun miatyánk volt – ajándékozta meg a belügyminisztert.

Dobos László polgármester Teleki Zoltánnak a város nevében festményt adományozott, majd Kovács Sándor képviselő köszöntötte a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában