DÍJ

2018.06.16. 17:20

Miniszteri elismerést kapott munkájáért a kisúji középiskola igazgatója

A pedagógusnap alkalmából kiemelkedő oktatási-nevelési munkájáért Apáczai Csere János-díjat kapott Toldi Attila, az Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója.

Daróczi Erzsébet

Toldi Attila a miniszteri elismeréssel

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Úgy gondolom, hogy a díjjal az Illéssy-iskola dolgozói, diákjai és a fenntartó munkáját is elismerték. A kitüntetés csupán egy pillanatra állított meg, továbbra is igyekszem munkámmal a ránk bízott fiatalok fejlődését elősegíteni – mondta a díjazott, aki pályakezdőként Karcagon dolgozott, majd az Illéssy Sándor Szakközép- és Szakiskolában tanított.

Pár évig a megyei önkormányzati hivatal művelődési és népjóléti irodáján irodavezető-helyettes, tanügyi-igazgatási referens volt. Innen jött vissza Kisújszállásra, előbb az önkormányzat intézményi referense volt, majd 2009 óta az Illéssy tanára, jelenleg igazgatója.

– Kiemelt feladatomnak tartom a jó képességű diákok fejlesztését és szakmai versenyeztetését. Az eredményes iskolai munkánkat segíti, hogy több uniós és hazai projektet valósítottunk meg, mintegy 140 millió forintból. A tehetséggondozás alapvető nálunk, de ugyanolyan fontos a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása is.

Toldi Attila a miniszteri elismeréssel
Fotó: Daróczi Erzsébet

– Történelemtanárként a hagyományok ápolása, átadása is feladatom, de erre iskolánk neve – az Illéssy család több generáción át adott kunkapitányt, később polgármestert a városnak – is kötelez. Ebben kollégáim partnerek, így közösen értük el azt is, hogy megkaptuk „Az év nevelőtestülete” díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában