PECÁZÁS

2018.03.21. 17:30

Mostantól ingyen horgászhat minden gyerek a Tisza-tónál (galéria)

Erről tartott tájékoztatót március 21-én a Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

Ujvári László

Átadták a 2018-as Tiszai Pecasuli rajzpályázat díjait.

Fotó: Ujvári László

Mostantól ingyen horgászat minden gyermek a Tisza-tónál. Erről tartott tájékoztatót március 21-én a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. A tiszafüredi horgászcentrumban elismeréseket is átadtak.

– Január 1-től ingyenessé tettük a horgászatot 3 és 14 éves gyerekeknek. Az ifjoncok ezáltal teljes értékű pecázási lehetőséghez jutnak – jelentette ki Hegedűs Gábor, a társaság ügyvezető igazgatója. Szeretnék elősegíteni a gyerekek horgásszá válását, valamint népszerűsíteni a Tisza-tavat. Nem utolsó sorban ösztönözni a családbarát vízparti időtöltést.

A kezdeményezéshez Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke is gratulált. Reményét fejezte ki, hogy évről évre nő majd a gyermek horgászok száma a Tisza-tónál.

Környékbeli általános iskolák képviselői vehettek át összesen 1500 darab utalványt. A kuponokat majd területi engedélyre válthatják számos helyen a régióban. Átadták a 2018-as Tiszai Pecasuli rajzpályázat díjait is. Nyolcvan iskola, közel 250 diákja nevezett a versenyre. A nyerteseket nagy értékű horgászfelszereléssel jutalmazták.

I. hely: Ferenczik László, Püspökladány

II. hely: Braun Péter, Pétervására

III. hely: Sütő Áron, Tiszafüred

Különdíjasok: Komlósi Ákos (Emőd), Nagy Csanád (Tiszafüred)

Folyamatos az „utánpótlás nevelés”

Évek óta töretlen népszerűségnek örvend a halgazdálkodási társaság Tiszai Pecasuli programja. A teljes hazai Tisza-szakaszon több ezer gyermek sajátíthatja el a horgászat csínját-bínját. A tanuláshoz nemcsak könyveket és eszközöket biztosítanak a gyerekeknek, hanem horgászengedélyeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában