Útépítés

2020.02.03. 19:00

Nagy lehetőséget biztosít Szolnoknak az M4-es újabb szakasza

Az M4 Üllő–Albertirsa közötti szakaszán a kivitelezési munkák befejeződtek. Jelenleg a forgalomba helyezési engedélyezési eljárás van folyamatban – válaszolta megkeresésünkre a fejlesztéssel kapcsolatban a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Hartai Gergely

Az útépítés ezen újabb üteme ugyanakkor nemcsak Pest megyét, de Szolnokot és környezetét is jelentősen érinti. A szakasz átadása február 7-én várható.

– Egy hét múlva már Budapestig autózhatunk az M4-es autóúton. Úgy gondolom, ez önmagában egy rendkívül fontos és jelentős hír – reagált az útfejlesztésre Szalay Ferenc polgármester. Majd hangsúlyozta, mindez egy olyan lehetőséget nyit meg Szolnok előtt, amilyenhez talán csak a vasút ide érkezése mérhető.

– Az a tény, hogy 45 percnyire lesz a nemzetközi repülőtér, hogy a főváros is alig egy órányira, az önmagában hatalmas dolog. Ráadásul a biztonságos, gyors utazás lehetősége jelentősen felértékeli Szolnokot – fogalmazott a városvezető.

Szalay Ferenc elmondta, számítanak a befektetők érkezésére, s arra, hogy sokaknak már nem éri meg Budapestre költözni, mivel az ingázás is reális lehetőséggé válik. A megyeszékhelynek ugyanakkor a beruházók fogadására is fel kell készülnie.

Éppen ezért a kormánnyal közösen új ipari parkot alakítanak ki a 32-es út Abony felé menő szakasza mellett.

– Ha mindehhez hozzávesszük a vasútpályán kezdődő felújításokat, az új, modern vonatokat, akkor elmondhatjuk, hogy hamarosan Szolnok lesz az egyik legjobban megközelíthető város Magyarországon.

Ennek minden pozitívumát ki szeretnénk aknázni – tette hozzá. Miután arról is szót ejtett, hogy nyáron Abony Szolnok felőli végéhez érkezik az autóút, s 2021 végére az elkerülőt is birtokba vehetik az autósok.

Ezzel nagyot lép előre a térség a közlekedési problémák enyhítése terén. Hiszen az átmenő forgalmat képes lesz levezetni a város körül kialakuló körgyűrű, mely érezhetően sokat jelent majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában