4 év börtönt kapott

2019.02.22. 18:30

Éveken keresztül kisemmizett befogadója egy hajléktalant Miklóson

Elvette a segélyét, a nyugdíját és a munkával szerzett keresményét is.

Szoljon.hu

Forrás: Shutterstock

A Szolnoki Törvényszéken lezárult annak a férfinak a büntetőügye, aki Törökszentmiklóson 2006 és 2014 szeptembere között mintegy 8 éven át méltatlan körülmények közötti lakhatást és napi egyszeri étkezést biztosított egy kiszolgáltatott helyzetben lévő hajléktalan embernek, akinek cserébe a segélyét, a nyugdíját és a munkával szerzett keresményét is befogadójának kellett adnia, aki megalázó munkák elvégzésére kényszerítette, és ha nem volt elégedett a munkájával, megütötte, kiabált vele és fenyegette őt.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság járt el első fokon. A férfit 2018. február 23-án meghozott ítéletében kényszermunka bűntette miatt 4 év börtönre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a vádlott terhére, a kiszabott szabadságvesztés büntetés tartamának lényeges felemelése, míg a vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott.

A törvényszék 2019. február 22-én meghozott másodfokú határozatával az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta. Ezzel az ügy jogerősen befejeződött – közölte hírportálunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában