HÁROM ÉVIG GYŰJTÖTTEK RÁ

2018.03.22. 15:30

Nemrég végre megvehette a defibrillátort a földvári polgárőr egyesület

Defibrillátort vásárolt a Tiszaföldvár Városi Polgárőr Egyesület, a készüléket a hétvégi 8. Jótékonysági Polgárőr Bálon mutatták be.

Joó Zsuzsa

Kecse László elnök mutatja a defibrillátort

Fotó: Joó Zsuzsa

Kecse László, az egyesület elnöke elmondta, 2015-ben határozták el, hogy a jótékonysági bálok több év alatt összegyűjtött bevételét egy félautomata életmentő defibrillátor készülék vásárlására fordítják.

Korábban a pénzt az egyesület működésére költötték el. Három éve azonban egy elkülönített számlára tették félre, melyre magánszemélyek is befizethették célirányos támogatásaikat.

A készüléket végül nemrégiben sikerült megvásárolnia Kecse Lászlónak. A defibrillátor a márciusban kapott új polgárőr szolgálati gépkocsiban és az egyesület két BMW motorkerékpárjában lesz elhelyezve.

Kecse László elnök mutatja a defibrillátort
Fotós: Joó Zsuzsa

Főleg rendezvényekre viszik ki, hogy szükség szerint ott is bármikor életet lehessen menteni vele. Az egyesület egyelőre csak az ilyen eseményeken tudja biztosítani a készülék jelenlétét. A jövőben viszont olyan helyet keresnek a defibrillátornak, amely mindig elérhető a szakemberek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában