TÚRKEVE

2019.01.16. 12:50

Nemzetközi szinten is bizonyíthat a tornászlány

A néhány évvel ezelőtt megalakuló túrkevei Kaszap Nagy István Református DSE torna szakosztályában sportoló lányok töretlenül dolgoznak, bajnoki címeik pedig jól mutatják, hogy Nagy Ibolya edző irányításával komoly szakmai munka folyik náluk.

Szilvási Zsuzsa

Csíki Zsófia gerendán gyűjti az érmeket

Fotó: b

Tornászaik 2015-ben kezdtek a magyar élvonalban versenyezni, ezt követően évről évre az adott korosztály legjobbjai vagy azok között szerepelnek az I. osztályban. Egyik legjobbjuk, Csíki Zsófia szerény körülmények között, heti huszonnyolc órában, elhivatottan végzi az edzéseket.

A kisújszállási Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola növendéke heti kilenc alkalommal jár Túrkevére tornázni, minden másnap, reggel hét órától kezdi a gyakorlást. Komoly álmai vannak…

Edzésnaplójába napról napra, illetve hónapról hónapra olyan gondosan, precízen rögzíti az elvégzett feladatokat, célkitűzéseit, mint ahogyan magát az edzésmunkát végzi.

Ahogy mondja, a csillogó érmeket eddig sem volt könnyű elérni, de mindent megtett érte, és tudja, hogy pozícióját megőrizni és a későbbiekben előre lépni lesz igazán nagy feladat.

Csíki Zsófia gerendán gyűjti az érmeket
Fotó: beküldött fotó

Természetesen a sok edzés mellett pihen is, szeret kirándulni, olvasni, barátaival tölteni az időt. A rengeteg befektetett munkának pedig már most látszik az eredménye.

Nem csupán összetettben és gerendán gyűjti a bajnoki címeket, de ez évtől a Héraklész utánpótlás-válogatott tagjaként is szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában