fitneszsiker

2019.01.19. 20:00

Nemzetközi versenyt nyert a fegyverneki doktornő

Első helyezést ért el a tavaly év végén rendezett WABBA Universe nemzetközi versenyen fitnesz kategóriában, de emellett számtalan egyéb megmérettetésen is szép eredményeket ért el a fegyverneki dr. Polgár Anita. A fitt doktornő jelenleg három helyen praktizál fogorvosként, így most a munka és a család tölti ki a mindennapjait.

Molnár-Révész Erika

Dr. Polgár Anita számtalan szép eredménnyel, győzelemmel zárta a tavalyi évet

Fotó: Beküldött fotó

– A fitnesz és testépítés világában rengeteg verseny van. Itthon inkább tavaszi és őszi versenyszezonok léteznek, ekkor vannak a rangosabb hazai megmérettetések és a külföldi országokba szóló kvalifikációk is – meséli a csinos Anita, akivel utoljára 2017 májusában beszélgettünk, akkor is éppen versenyekre készült.

– A 2017-es tavaszi szezon után tartottam egy hónap pihenőt. Ez azt jelentette, hogy ettem, amit addig tilos volt a szigorú diéta miatt, nyaralni voltunk a családdal, illetve az edzést is minimálisra csökkentettem. Aztán visszaálltam a heti négy-öt súlyzós programhoz, valamint figyeltem a megfelelő táplálkozásra is.

A 2018-as év sem a pihenésről szólt, a doktornő több megmérettetésen is részt vett.

– Tavaly a WABBA testépítő szövetség színeiben indultam, Huszár Ernő edző felkészítésével. Októberben a Bodysport Kupán fitness figure negyven év alatti kategóriában lettem második helyezett. No­vember közepén a Superbodyn woman’physique győzelmet arattam.

– A végső és egyben fő versenyem a WABBA Universe volt, amit Portugália Estoril nevű városában rendeztek meg. Ott Miss Fitness kategóriában aranyérmes lettem – sorolja a tavalyi eredményeket.

– Úgy érzem, amatőr versenyzőként, munka és család mellett elértem, amit lehet – teszi hozzá Anita, aki jelenleg három rendelőben is dolgozik, így a rengeteg munka mellett most nem tud edzőterembe járni.

– Hazudnék, ha azt mondanám, nem hiányzik. Ez egy életforma, amitől nem lehet csak úgy megválni. De nem is szeretnék! Most energiámat a fogorvoslásra fordítom, a hétvégék pedig a családé.

Dr. Polgár Anita számtalan szép eredménnyel, győzelemmel zárta a tavalyi évet
Fotó: Beküldött fotó

– Bár a férjem és a kislányunk végig támogattak a felkészülés alatt, segítettek az otthoni teendőkben, azért fellélegeznek a versenyek után. Ők is megérzik azt a feszített tempót, a szigort, a következetességet és elköteleződést, amit ez a sport megkíván.

– De ezek a kihívások lendítik előre az embert. Ezektől még jobban megismerjük önmagunkat, a határainkat, hogy mire képes az emberi elme és a test.

A fitt doktornő bízik benne, hogy még lesz lehetősége színpadra állni, addig is, ha engedi az ideje edz, és szigorúan figyel a helyes étkezésre.

Szigorú a napirend

– Fegyverneken és Kenderesen dolgozom fogorvosként. Nagyon komoly napirendet kell magamnak felállítani, illetve betartani ahhoz, hogy mind a munkámban, mind pedig családanyaként százszázalékosan helyt tudjak állni.

– Ezért nálam csak másfél-két évente fér bele a versenyfelkészülés, amely tavaly júliusban kezdődött. Ilyenkor hajnal fél ötkor kelek, otthon éhgyomorra szobabiciklizek hatvan percet, majd megfőzök egész napra.

– A menü csirke, hal, kemény tojás és saláta. Fontos, hogy az étel napi húsz grammnál kevesebb szénhidrátot tartalmazzon. Ezután elviszem kislányomat, Korinnát az óvodába, és a rendelési időmtől függően dolgozni vagy edzeni indulok.

– Este hét óra körül érek haza. Ez megy öt hónapon keresztül. Nincs megállás, nincs „csaló kaja”, nincs ellazsált edzés – mondja a versenyszezonról dr. Polgár Anita.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában