JÁSZBERÉNY

2018.09.19. 18:33

Népmesepont nyílt a berényi városi könyvtárban

Megnyílt a Jászsági Népmesepont a Városi Könyvtárban szerda délután. A berényivel együtt az országban összesen immár tizennégy hasonló helyszín jött létre.

Banka Csaba

A népmesepont jövő héttől várja a gyerekeket.

Fotó: Banka Csaba

Az élőszavas mesemondást látványos környezetben, megannyi interaktív és tárgyi eszközzel segítő népmesepont minden korosztály számára élményszerűen képes átadni a magyar népmese legfontosabb üzeneteit.

A pályázati támogatásból, nyolcvan millió forintos ráfordítással létrejött népmesepont a jövő héttől várja a kiscsoportok érkezését. A városban már zajlik népmeseközpontú pedagógiai munka, amely megfelelő környezetbe kerülhet.

A népművészeti hagyaték megőrzésének egy újabb elemét képviseli majd munkájával a gyermekkönyvtárban kialakított helyszín, ami helyet ad majd klubfoglalkozásoknak, táboroknak, képzőművészeti és családi programoknak egyaránt.

A népmesepont jövő héttől várja a gyerekeket.
Fotó: Banka Csaba

Az átadás alkalmával köszöntötte az egybegyűlteket dr. Szabó Tamás polgármester, Gál-Dobos Beáta szakmai vezető, Kovács Péter projektmenedzser, míg a népmesepontot Pócs János országgyűlési képviselő nyitotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában