KISÚJSZÁLLÁS

2018.04.09. 15:20

Nyelvünk szépségeit mutatták be Kazinczy lelkes kis „követői”

Az ország keleti részének általános iskolás tanulói gyűltek össze a hétvégén Kisújszálláson, a Szép magyar beszéd versenyen.

Daróczi Erzsébet

Pintér István pedagógus megmutatta a diákoknak a Szalmavilág című kiállítás

Fotó: Daróczi Erzsébet

A háromnapos megméretés tegnapi, utolsó napján adták át a Kazinczy-jelvényeket is. A versenyzők egy csoportja városnézésen is részt vett, Pintér István pedagógus megmutatta nekik a Szalmavilág című kiállítás.

A hét végén a város adott otthont a Szép magyar beszéd verseny Dunától keletre fekvő megyék általános iskolás korú tanulói országos megméretésének. Megyénket törökszentmiklósi, túrkevei, tiszafüredi, jászberényi és szolnoki diákok képviselték.

Pénteken, Kecze István polgármester megnyitója után, Kerekes Barnabás, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnöke előadása és a helyi iskolák műsora következett.

Ezután a hatvannégy versenyző két zsűri előtt a szabadon választott szövegét olvasta fel – tudtuk meg Pintér Istvántól, a kisújszállási verseny szakmai irányítójától.

Este Mindannyiunk atyja – Arany János tanár úr címmel Sudár Annamária önálló estjén Arany írásaiból és a róla szóló művekből hangzottak el részletek. A szombati kötelező szöveg Wacha Imre pedagógus egyik írása volt.

Pintér István pedagógus megmutatta a diákoknak a Szalmavilág című kiállítás
Fotós: Daróczi Erzsébet

Így emlékeztek a szervezők az egykori zsűritagra, a februárban elhunyt jeles nyelvészre. Tegnap, az eredményhirdetésen mindkét zsűri átadta a Kazinczy-jelvényeket és a sok felajánlott különdíjat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet különdíjait Bárdos Bianka törökszentmiklósi versenyző és felkészítője, Molnárné Büttner Mária, illetve a túrkevei Busi Olívia és felkészítője, Madarasi Magdolna vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában