3 KÉRDÉS 3 VÁLASZ

2018.04.01. 14:25

Nyuszit csak akkor vegyen valaki, ha hosszabb távon is gondozni tudja

A húsvéti nyuszivásárlásról és az örökbefogadásról is kérdeztük a Szolnok Városi Állatotthon munkatársát, Tarpai Enikőt.

Hutter Zsófia

– Tapasztalataid szerint gyakrabban ajándékoznak kisállatot a húsvéti időszakban?

– Mivel az állatotthonban javarészt csak kutyák vannak, így nem igazán érezzük, hogy az ünnep miatt sűrűsödne az örökbefogadás. Régebben hozzánk is kerültek nyulak, de nem ez a jellemző. Természetesen mi is több helyről halljuk, hogy ebben az időszakban sokan meglepik a kisgyerekeket nyulakkal. Sajnos, még mindig nagy divatnak számít az élő, hazavihető húsvéti nyúl.

– Mennyi állatot visznek az otthonba a húsvéti ünnepek után?

– Nem sokkal többet, mint máskor. Nagyon ritkán találkozunk közvetlen közelről azzal, hogy a megunt nyulakat leadják. Ettől függetlenül mi is tisztában vagyunk vele, hogy sok helyen ezek a kisállatok csak az ünnepi időszakban népszerűek a családokban. A véleményünk egyértelműen az, hogy nem kellene nyulakat ajándékozni húsvétkor, főleg nem kisgyerekeknek.

– Mit tanácsoltok az örökbefogadás előtt álló családoknak, hogyan válasszák ki a házi kedvencet?

– Nincsenek kifejezett tanácsaink, hiszen a fiatal és felnőtt kutyáink is emberszerető, barátságos állatok. Egyrészről jó, ha a kutya vagy macska a gyerekkel együtt nő fel. De a másik oldalról a felnőtt kutyák talán kevésbé hebrencsek, kisebb az esélye, hogy meglökik, felborítják a kisgyerekeket. Nyulakat mindenképpen csak akkor ajánlunk, ha hosszú távon is gondozni tudják őket, és nem csak az ünnepek miatt viszik haza.

A Szolnok Városi Állatotthon gazdikereső kutyáiról itt olvashat többet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában