KOCSIJA SZÉLVÉDŐJÉT IS BETÖRTE

2018.03.20. 16:30

Nyakánál fogva rángatta haragosát a dohányboltban egy férfi Öcsödön

A Kunszentmártoni Járásbíróság garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt 240 óra közérdekű munkára ítélte azt az ötvenes éveiben járó férfit, aki egy hónapja Öcsödön, az egyik dohányboltban összeverekedett egy másik férfival, majd betörte a férfi üzlet előtt parkoló kocsija szélvédőjét.

Az eset 2018. február 10-én délelőtt kilenc órakor a Jász-Nagykun- Szolnok megyei Öcsödön történt. A férfi a nagyközség egyik dohányboltjában véletlenül találkozott össze a másik férfival, akivel régóta haragban voltak.

Szóváltás alakult ki köztük, majd a vádlott elvesztette a türelmét, megragadta és megrángatta a férfit a nyakánál fogva, majd elengedte, és elhagyta a dohányboltot. Kilépve azonban meglátta a férfi üzlet előtt parkoló autóját, és a kezében lévő 2 literes ásványvizes üveggel betörte a kocsi szélvédőjét. A férfi 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt, garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ahogyan bűncselekményt, könnyű testi sértést követ el, aki más testi épségét 8 napon belül gyógyuló sérülést okozva sérti.

Az ügyben 2018. március 5-én emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség. A Kunszentmártoni Járásbíróság pedig két nap múlva, 2018. március 7-én hozott jogerős ítéletet, a büntetlen előéletű férfit garázdaság és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 240 óra közérdekű munkára ítélte – közölte honlapunkkal a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya.

Borítókép: illusztráció, Forrás:Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában