SZOLNOK

2018.05.20. 16:24

Oktatókat bocsát el a szolnoki kar

Az elmúlt napokban több, a Neumann János Egyetem szolnoki tagintézményében dolgozó oktató kapott felmondólevelet – hívta fel honlapunk figyelmét egyik olvasónk. Megkerestük az egyetemet, hogy van-e valóságalapja az információnak.

Molnár-Révész Erika

– Az egyetem vezetése hat, Szolnokon dolgozó, az idegen nyelvek oktatásában közreműködő nyelvtanár munkaviszonyát szüntette meg májustól – erősítette meg értesülésünket dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora.

– A munkáltatói intézkedés a Gazdálkodási Kart érintő, és az elmúlt években tapasztalható hallgatói létszámcsökkenés miatt vált szükségessé – indokolta a minapi elbocsátásokat a rektor.

Az érintett munkatársak számára az intézmény igyekezett biztosítani az egyetem más karain, szervezeti egységeiben történő továbbfoglalkoztatást, illetve a helyi közoktatásban való elhelyezkedés lehetőségét.

– A munkatársak közalkalmazotti jogviszonya a jogszabály szerint megállapított felmentési idő után, végkielégítéssel szűnik meg – tette hozzá dr. Ailer Piroska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában