SZOLNOK

2018.06.21. 11:21

Olyan sikeres a RepTár, hogy új résszel kell bővíteni

Ez év szeptemberében lesz két éve, hogy megnyílt a megyeszékhely jelenlegi legjelentősebb turisztikai attrakciója, a RepTár.

Mészáros Géza

Reptár

Fotó: Csabai István

A Szolnoki Interaktív Repülőmúzeum bejárata és az épület homlokzata egy jó ideje felállványozva fogadja a látogatókat. Adódott a kérdés, vajon milyen felújításra van szüksége egy szinte új létesítménynek?

Felvetésünkre Kovács Ákos, a RepTárat működtető cég ügyvezető igazgatója elmondta, szó sincs bármiféle helyreállításról. Az építmény remek állapotban van, a meghirdetett nyitvatartási időkben fogadja a látogatókat.

– A RepTár a kezdetektől eredményesen működik. Alig több mint egy hónappal a 2016 szeptemberi avatást követően már a tízezredik látogatóját fogadta, egy hónappal később pedig már a húszezrediket – mondta.

– Működése harmadik hónapjában nem kis meglepetésre, ám megérdemelten elnyerte a 2016. év Turisztikai Attrakciója címet.

– Volt, hogy (dokumentum)filmet forgattak a RepTárban, tavaly nyáron a Quimby koncertje erősítette az első RepTár Pikniket, a „170 éves a Pest–Szolnok vasútvonal” című rendezvény kapcsán pedig a repülőmúzeumba érkezett a Szent Korona másolata.

– A vendégek azóta is csak jönnek, jönnek és jönnek. Itthonról és külföldről. Ezen túlmenően konferenciáknak és egyéb szakmai tanácskozásoknak ad helyet a RepTár – tette hozzá.

– Mindezeket azért mondtam el, mert rövid időn belül kivívta magának a létesítmény, hogy bővült a szolgáltatása, így a tevékenységi köre is. Az épületnek eddig nem volt olyan irodai helyiségtömbje, ahol a restaurátorok, múzeumpedagógusok, egyéb szakemberek és adminisztrátorok helyet kapnának.

Sok program várja majd az érdeklődőket a Reptárban

Fotó: Csabai István

– Számukra épül az emeleti szinten egy olyan elkülönített rész, ahol zavartalanul dolgozhatnak – magyarázta el az épület-átalakítás részleteit Kovács Ákos.

Az ügyvezető igazgatótól megtudtuk, a közgyűlés még tavaly év végén megszavazta a RepTár ez irányú, tiz-egynéhány millió forintos költséggel járó, több tíz négyzetméteres bővítését célzó támogatást, s a külső kivitelezéssel heteken belül, még a júliusi Rúzsa Magdi-koncert előtt végeznek a szak­emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában