jászapáti

2018.10.16. 17:25

Önkéntes fiatalok tették rendbe a kőkereszteket, szobrokat

Közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok vállalták a 72 óra kompromisszum nélkül program keretében, hogy három nap alatt rendbe teszik a Jászapáti belterületén található kőkereszteket, szobrokat.

Illés Anita

Fiatal önkéntesek szépítették a kőkereszteket Jászapáti

Fotó: Illés Anita

Tajti Zsolt önkéntes elmondta, hogy ő regisztrálta be a csapatot a programba. Kezdeményezésüket a Jászapáti a Mi Városunk Alapítvány is támogatja. A civil szervezet biztosítja számukra a kőkeresztek szépítéséhez szükséges eszközöket.

Ottjártunkkor Urbán Marcell és Cserna Levente (a jászberényi Liska József Katolikus Erős­áramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium tanulói), Benkucs Albert (Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola, Jászberény), Mákszem Bence és Bodor Eugénia (Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola és Kollégium) az egyik kőkeresztet takarította a városban. A fiatalok összeszedték a szabadban állított kőkeresztek környékén szétdobált szemetet, rendezték környezetüket, valamint szükség esetén meszeltek is.

Fiatal önkéntesek szépítették a kőkereszteket Jászapáti
Fotó: Illés Anita

A háromnapos, önkéntes, ifjúsági akcióról megtudtuk, hogy azt országszerte a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház szervezi, elsősorban a középiskolásokat és egyetemistákat ösztönözi cselekvésre.

A jelentkezők közhasznú feladatokat teljesítettek. A programban résztvevő jászsági fiatalok összefogtak, hogy hétvégén együtt tegyenek a környezetükért. A kezdeményezés célja egyebek mellett, hogy felhívja a társadalom figyelmét a fiatalok erejére, segítőkészségére.

Az önkéntes tevékenység által megtapasztalhatják, hogy együtt nagy dolgokra képesek, másoknak segíteni pedig szabad akaratunkból nagyszerű érzés...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában