SZOLNOK

2018.04.20. 13:53

Országos hírű lehet a milliárdokból megújuló Véső úti sporttelep (galéria)

A Véső úti sporttelep és a strandfürdő felújításának jelenlegi állapotáról tájékoztatott a helyszínen a város vezetője, Szalay Ferenc. A munkálatok egy része már el is kezdődött. De milyen fejlesztések is várhatók a neves komplexum falai mögött?

Hartai Gergely

– A térség legkomolyabb és legjelentősebb beruházása ez a mostani – így jellemezte a Véső úti sporttelep nemrég megkezdett fejlesztését Szalay Ferenc.

A megyeszékhely polgármestere csütörtökön helyszíni sajtótájékoztatón számolt be a sportkomplexumban zajló beruházásokról.

– Mondhatni, egy új csarnokot építünk, hiszen a régit teljes mértékben felújítjuk majd. Új parkettát és öltözőket is kap az épület, melynek tetejére egy vívócsarnok is kerül – ismertette a vezető. Majd hozzáfűzte, a területen található hidroglóbuszt hamarosan elbontják a szakemberek.

S további tervekről is beszámolt.

– Az ötven méteres medence is jelentősen megújul, ennek eredményeképpen az versenyek rendezésére is alkalmas lesz. E mögött pedig egy szolgáltatóépületet hozunk létre – taglalta a városvezető.

Szalay Ferenc arról is tájékoztatott, az egykori központi épület lesz az a létesítmény, ahova azok az irodák költözhetnek be, melyek a strand és az atlétikapálya üzemeltetésében vállalnak jelentős szerepet. A sportközpont területén egyébként mindezek mellett birkózó- és ökölvívócsarnok is helyet kap.

– A hajdani napozó épületét a megromlott állapota miatt teljes egészében lebontjuk. Helyén egy nagy kiterjedésű zöld területet alakítunk ki – mutatta meg a helyszínt.

Szalay Ferenc polgármester (jobbra) Rózsa Józseffel együtt tekintette meg, hol tartanak a munkálatok.
Fotós: Fodor Orsolya

Mint mondta, a labdarúgópálya ellenben megmarad, a pálya körül pedig egy nyolcsávos műanyagpálya épül, új lelátóval. A beruházások része ezzel együtt egy új vízelvezető rendszer létesítése is. A régi ugyanis már nem tölti be kellően funkcióját.

– Megépítünk még egy kétszáz autó befogadására alkalmas parkolót, de a buszközlekedés fogadására is alkalmas lesz a terület. Ez azt jelenti, hogy a gyerekek, akik az edzésekre látogatnak el, teljesen biztonságosan közlekedhetnek a környéken – mutatott rá.

A projekt összegéről megtudtuk, több mint négymilliárd forintot ölel fel, melynek nagyobbik részét állami támogatás garantálja.

A szabadidősportot is szolgálja

– Azt gondolom, nagy lehetőség ez az önkormányzat számára – vette át a szót Rózsa József. A Szolnoki Sportcentrum vezetője szerint a sporttelep nemsokára a lakossági szabadidősportra is alkalmas lesz.

– A felújított strandfürdő napi szinten 900–1100 főt lesz képes fogadni. Bízunk abban, hogy a mindennapos testnevelés szempontjából is hasznos helyszín lesz az egész komplexum – vélekedett.

Emellett hozzáfűzte, a fejlesztések a tervek szerint néhány éven belül megvalósulhatnak.

– Ha elkészülnek a munkálatok, országos szinten is egy fontos, a diáksportot, a lakosságot és az utánpótlás-nevelést is kiszolgáló sportközpont jön létre – összegezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában