TÖRÖKSZENTMIKLÓS/ÓBALLA

2018.06.23. 16:30

Háromszázhetvenen neveztek az idei Óballa-maratonra

A közelmúltban rendezték meg a jubileumi, X. Óballa-maratont. A törökszentmiklósi strand és az óballai erdei kocsma közötti tíz kilométeres táv teljesítését évről évre egyre többen beregisztrálják az (amatőr) versenynaptárukba.

Rimóczi Ágnes

Id. Holló Mihály az életkorának megfelelő 75-ös rajtszámmal

Forrás: Óballáért Egyesület

– Az első rendezvényen mindösszesen hatan voltunk – emlékezik vissza a kezdetekre Csontos Rozália, az Óballa-maraton főszervezője. – Kovács Ernő szervezőtársammal, akivel közös sportmúltunk van, 2009-ben még csak kocogóknak állítottuk össze a rendezvényt az őszi óballai falunapra, a 2006-ban alakult Óballáért Egyesület támogatásával.

– A következő esztendőkben, amelyeket már szándékosan tavaszra terveztünk, jelentkeztek a kerékpárosok is, miszerint két keréken ők is beneveznének a versenybe. Odáig fejlődtünk, hogy idén már hetven futónk és mintegy háromszáz kerékpárosunk volt, ez rekordnevezés mindkét kategóriában.

– A közúti viszonyok miatt, közlekedés-biztonsági megfontolásból azonban ez évben nem vállaltuk be a bringások versenyeztetését, ám így is, mindannyian becsülettel letekerték a távot.

– A futóknál a legfiatalabb egy tizenéves kislány volt, a legidősebb indulónk pedig régi törzstagunk, id. Holló Mihály volt a maga hetvenöt esztendejével – beszélt az idei Óballa-maraton eseményeiről is az egykori kiváló atléta, Csontos Rozália.

Id. Holló Mihály az életkorának megfelelő 75-ös rajtszámmal
Forrás: Óballáért Egyesület

A szervező elmondta, a leggyorsabb kerékpárosok hozzávetőlegesen tíz perc körül értek célba, a futók pedig plusz/mínusz tíz-tizenöt perc különbséggel, egy óra múltán állították le stopperóráikat.

Az eredményhirdetéskor Markót Imre, Törökszentmiklós polgármestere adta át a díjakat, majd minden résztvevőt ebéddel kínáltak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában