Vélemény

2019.11.08. 07:00

A kevi fiatal egy őstehetség

Mindig is csodáltam azokat, akiket valamilyen különleges tehetséggel áldott meg a sors. Akadnak emberek, akikből annyira mélyről és olyan ösztönösen tör fel a tudás, hogy az másokra szintén komoly hatással van.

Szabó Lilla Laura

Hasonló gondolatok jutottak eszembe akkor is, amikor megismertem az ifjú kevi alkotót, Fias Tamást. A vele készült beszélgetést cikkünkben olvashatják. Szinte bámulatos, hogy teljesen magától és igen fiatalon tanulta meg a fazekasság alapjait. Azt hiszem, a hozzá hasonlókat illetik az őstehetség jelzővel.

Ők azok, akiknek a szunnyadó képesség felébresztéséért csekély erőfeszítéseket kell tenniük. A külső szemlélő számára legalábbis így tűnhet. A „kiválasztottak” pedig talán magától értetődő természetességgel kezelik mindezt. Persze nem mindenki tudja vagy akarja kamatoztatni az ajándékot. Jó néhányan úgy döntenek, hogy az alkotás, a munka örömét nem kívánják gúzsba kötni a haszonszerzés vagy anyagi érdekek láncaival. Valójában pedig ez is rendben van.

Ismerek egy lányt, aki csodásan fest. A szakmai szemek is nagy jövőt jósoltak neki, de ő nem kér a rivaldafényből. Még a hozzá közel állókat is megdöbbentette, hogy nem ebből akar karriert csinálni, hiszen annyira magától értetődő lenne. De ő „tisztán” szeretné megélni a művészetet.

Talán az egész erről szól. Jónak lenni valamiben, amivel elsősorban önmagunk számára okozunk örömöt, ráadásul kikapcsolódhatunk, feltöltődhetünk általa. Azt hiszem, manapság már ez is irigylésre méltó luxusnak számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában