katasztrófavédelem

2018.08.17. 10:09

Őzet is mentettek a tűzoltók csütörtökön

Szerencsére jelentősebb beavatkozás nélkül telt a csütörtöki nap a megye tűzoltói számára. Kisebb tüzek mellett egy őzmentés az, ami izgalmasabb kihívás elé állította őket. Sérülések egyik esetben sem történtek.

JNSZ MKI

Fotó: Tiszafüredi HTP

Egy földet szállító teherautó tolatás közben döntött ki egy beton villanyoszlopot csütörtök reggel Jászberényben, a Líceum utcában. A pózna teljesen kitört a helyéről. A jászberényi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, és biztosították a helyszínt az áramszolgáltató kiérkezéséig.

Szemét égett egy ingatlan udvarán csütörtök délelőtt Szolnokon, a Mező utcában. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el a tüzet. A szomszéd portán szintén füstölést tapasztaltak a tűzoltók. Mint kiderült, itt vegyes kommunális- és fémhulladék égett. Itt egy vízsugárral utómunkálatokat végzett az egység.

Füstölés miatt riasztották a tűzoltókat csütörtök délután Szolnok határába, a 4-es főút mellé. A helyszínen a szolnoki hivatásos tűzoltók valóban tapasztaltak füstöt mintegy két négyzetméteren, ezt eloltották. Nem sokkal később ismét jelzés érkezett a műveletirányításra füstölés miatt, a korábbi helyszíntől nem messze. A szolnoki tűzoltók ezt is megszüntették.

Lekaszált fű gyulladt meg ötven négyzetméternyi területen csütörtök délután Mezőtúr külterületén, a Gyomaendrőd felé vezető út mellett. A mezőtúri hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Fotó: Tiszafüredi HTP

Vízbe esett őz mentésében vettek részt a tiszafüredi hivatásos tűzoltók csütörtök délután Tiszafüred és Tiszaszőlős között, a Horthy-csatornánál. Az állat nem tudott önerejéből kijönni, mivel a partfal betonozott volt. Az egység mentőkötél segítségével emelte ki az állatot a vízből. A sértetlen őzbakot szabadon engedték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában