múltidéző

2018.09.23. 19:31

Régi hírek a megyéből – Erdélyi képzőművészek vendégeskedtek megyénkben

E heti múltidézőnk keretében 21 évet megyünk vissza az időben. 1997 szeptemberében is számos érdekes hír született megyénkben, ezekből szemezgettünk most Olvasóinknak.

Fotó: Mészáros János

1997. szeptember 5.

Erdélyi képzőművészek vendégeskedtek Kőtelken

Az önkormányzat immár harmadik alkalommal szervezett alkotótábort erdélyi magyar alkotóknak. A társaság már szeptember 3 óta járta a festői szépségű Tisza-partot, hogy a kiállításukra elkészüljenek a munkák.

Fotó: Mészáros János

Felvételünk Baranyai Lőrincet (balról) és Suba Lászlót örökítette meg akvarellkészítés közben, egy öreg fűzva tövében.

1997. szeptember 8.

Jól sikerült bányásznapon vettek részt a Mól Rt., a Kőolajkutató Rt. és a Geoinform Kft. dolgozói és családtagjaik szeptember hetedikén a szolnoki Tiszaligeti Turisztikai Központban.

Fotós: Illyés

A műsorban Kovács Kati (képünkön) és Koncz Tibor is szórakoztatta a szép számú közönséget. A gyermekek részére a Napsugár Gyermekház szervezett társasági játékokat és kézügyességi foglalkozásokat. A helyszínen árubemutatók is színesítették a programot.

1997. szeptember 17.

Felderítő katonák „foglalták el” a Tisza szolnoki szabad strandját. Féléves kiképzésük utolsó állomásához érkeztek ugyanis a szolnoki Bercsényi Felderítő Zászlóalj katonái, s feladatuknak megfelelően ezúttal az igencsak hűvös vizű folyót kellett „leküzdeniük”.

Fotó: Mészáros János

Az edzett fiúk – szinte mondani sem kell – felderítőkhöz méltóan vették az akadályt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában