Szolnok

2017.07.24. 11:30

Rendőrlámpát kapott a forgalmas átkelőhely

Csütörtöktől a lakótelepen „piros iskolaként” ismert tanintézmény, illetve a Zöld ABC között, a lakótelep legforgalmasabb zebrájánál vált biztonságosabbá a közlekedés.

Mészáros Géza

A Szivárvány tagintézmény ovisai a polgármesterrel együtt keltek át az újonnan telepített „rendőrlámpa” zöld jelzésénél

Fotó: Mészáros János

A Szivárvány tagintézmény ovisai Szalay Ferenc polgármesterrel közösen nyomták meg először a Széchenyi városrész első közlekedési lámpáját csütörtökön, majd miután az zöldre váltott, együtt keltek át a gyalogos-átkelőhelyen a pirosnál várakozó autók előtt.

A Szivárvány tagintézmény ovisai a polgármesterrel együtt keltek át az újonnan telepített „rendőrlámpa” zöld jelzésénél
Fotós: Mészáros János

 

A közlekedési lámpa átadása után tartott sajtótájékoztatón a polgármester elmondta, e városrészben a kerület önkormányzati képviselői, a lakosság jelzései alapján kezdeményezték, hogy a legforgalmasabb gyalogátkelőhelyeket látják el közlekedési lámpával. A kérést támogatta a város önkormányzata is. A rendszer az elhaladó gépjárművek számára folyamatos zöld jelzést biztosít, a gyalogosoknak pedig a számukra kialakított hívógomb megnyomását követően nyílik lehetősége az átkelésre. A helyszínen tájékozódó Fejér Andor alpolgármester hozzátette: a tervek szerint 2019-ig a városrész legforgalmasabb zebráinál további közlekedési lámpákat helyeznek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában