önkéntesség

2020.03.19. 14:00

Saját készítésű maszkokkal védekeznek a vírus ellen Abonyban

Kókai-Dudinszky Mónika alpolgármester kezdeményezésére csaknem harminc abonyi önkéntes vállalta, hogy arcmaszkokat készítenek a helyi lakosok számára. Köztük több profi varrónő és amatőr is van – közölte hírportálunkkal a polgármesteri hivatal.

Hartai Gergely

Forrás: Abony sajtó

Megtudtuk, első körben mintegy 350 darab arcmaszk előállításához szükséges anyagot szabattak le. A mintadarabok időközben már elkészültek, a gyártás is megkezdődhet. Az önkormányzat felhívta a figyelmet, hogy az eszközök természetesen nem gyógyszertári maszkok, ám arra jó szolgálatot tehetnek, hogy védjék a lakosságot. A maszkokhoz ingyenesen lehet majd hozzájutni.

Fotó: Abony sajtó

Lőrinczy Veronika sajtóreferens érdeklődésünkre elmondta, a védőeszközöket várhatóan ezen a héten önkéntesek osztják szét, és elsősorban olyanokhoz juttatják el azokat, akik munkájukból adódóan sokakkal érintkeznek.

– Pető Zsolt polgármester előzetesen orvosok tanácsát kérte ki az ilyen arcmaszkokkal kapcsolatban, és azt a visszajelzést kapta, hogy jó szolgálatot tesznek a veszélyeztetett időszakban a védőfeleszerelések, melyek száz százalékban pamutanyagból készülnek – fűzte hozzá a referens.

Fotó: Abony sajtó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában