FOGADJ ÖRÖKBE!

2018.06.17. 15:28

Segítsen, hogy ne szomorkodjanak többé a szolnoki menhely lakói! (galéria+videó)

Ezen a héten ismét felmértük a Szolnoki Városi Állatotthon Alapítvány telephelyét, ahol öt imádni való kutyát és két árva kiscicát mutattak be nekünk a menhely munkatársai.

Borda Zsanett

Fotó: Szoljon.hu

Legutóbb három hete tartottunk menhely látogatást, akkor a Kéz a Mancsért Egyesület ismertetett meg bennünket öt örökbefogadásra váró kutyával.

Most a szolnoki állatotthont kerestük fel, ahol a cukiságfaktor az előző találkozás óta egy cseppet sem lankadt.

Mint arról már korábban írtunk, a menhely nagy változásokon ment keresztül, hiszen kiképzőpályát és kutyasulit is létrehoztak. Sőt, a közeljövőben olyan gyermekeket is várnak majd, akiknek nincs saját kutyájuk, viszont szívesen játszanának a menhely lakóival. Éljen!

Na, de térjünk vissza arra a hét ártatlan kis állatra, akik mind arra várnak, hogy szerető, gondoskodó gazdikra leljenek.

Legelőször Masnit, a két hónapos szuka keveréket mutatták be nekünk. A játékos és vidám kutya a szolnoki Hetényi Géza Kórház környékén mászkált, amikor megtalálták.

Masni
Fotó: Szoljon.hu

Mivel még nagyon fiatal, viselkedése és természete leginkább a nevelésétől függ majd. Felnőtt korára várhatóan közepes termetű lesz.

A menhely munkatársaitól megtudtuk, kint és bent is jól érzi magát. Bárkivel megtalálja a közös hangot, legyen az fiatal vagy idős ember, másik kutya vagy állat.

Masniról egy kis bemutató videót is késztettünk.

Masni természetesen megkapta a szükséges oltásokat, chippel is ellátták. Ivartalanítási kötelezettséggel már haza is vihető.

Most pedig íme az árva testvérpár, akik sokat utaztak, hogy biztos helyre kerüljenek. Egészen messziről, a Balatontól hozták el őket az állatotthon dolgozói. Úgy tudjuk, amikor leparkoltak az út szélén, hogy megnézzék a cicákat, azok azonnal az autóhoz futottak.

Ettől fogva egyértelmű volt, hogy nem hagyhatják az utcán az árvákat.

A cicusoknak még nincs nevük, az új gazdik úgy nevezik el őket, ahogyan csak akarják.
Fotó: Szoljon.hu

A teknőc tarka cica lány, a fekete pedig kan, körülbelül 6-8 hetesek lehetnek. Az oltásokat megkapták, ivartalanítási kötelezettséggel hazavihetőek.

A harmadik állat, akivel találkoztunk, ez az eleven, göndörödő szőrű kiskutya volt.

Nevet még nem adtak neki, a cikk erejéig mi Vidámnak hívjuk.

Vidám
Fotó: Szoljon.hu

Két és fél hónapos, gombszemű pajti, akit – szintén ideiglenes nevű – Félős testvérével együtt egy tanyára kidobott dobozban találtak meg. Ki csinál ilyet?

Félős
Fotó: Szoljon.hu

Mindketten kan kutyák, kedvesek, játékosak, de egyelőre még visszahúzódóak. Gyermekek és idősek mellett is szuperül viselkednek, kint és bent is jól érzik magukat. Nagyon szerények, de mivel még ők is fiatalok, sok múlik azon, hogyan nevelik őket, milyen környezetbe kerülnek majd.

Az oltásokat és a chipet megkapták, ivartalanítási kötelezettséggel együtt és külön is hazavihetőek.

Utoljára szintén egy testvérpárral találkoztunk, habár túl sok hasonlóság nincs a két kutyus jellemében, kinézetükben pedig még annyi sem.

Egyiküket Szomorúszeműnek neveztük el, mutatjuk is, miért.

Szomorúszemű
Fotó: Szoljon.hu

Látják, milyen bánatos szegény? A két testvér közül ő a bratyó. Keverék kan kutya, óvatossága ellenére pedig nagyon szereti a simogatást, kedves és barátságos.

Húga, alias Mókamester – nevéből kikövetkeztethetően – totális ellentéte testvérének. Jó kedvű, eleven, grimaszolni pedig annyira szeret, hogy másképp nem is tudtuk lefotózni.

Mókamester
Fotó: Szoljon.hu

A leányzó drótszőrű, míg testvére sima rövid szőrű. Várhatóan mindketten közepes termetűre nőnek majd. A gyerekekkel, idősekkel egyaránt jól kijönnek, ahogyan más kutyákkal és állatokkal is.

Most három és fél hónaposak, az oltásokat és a chipeket megkapták, ivartalanítási kötelezettséggel együtt és külön is hazavihetőek.

Az állatotthon munkatársai azt kérik az olvasóktól, ne várják meg, hogy ott nőjenek fel!

Fogadjanak örökbe!

A Szolnoki Városi Állatotthon címe és telefonszáma: 5000 Szolnok, Besenyszögi út, +36-20-594-93-31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában