SOK CSAPADÉK ESETT

2018.03.22. 18:45

Súlyossá válhat a belvízhelyzet a Tiszazugban

Az elmúlt napokban negyven-ötven milliméter csapadék esett a Tiszazugban, mely helyenként már komolyabb belvízproblémákat okoz a gazdáknak.

Joó Zsuzsa

Illési Sándor László cserkeszőlői gazdálkodó elmondta, mivel az eső fagyott talajra hullott, így ha nem is kritikussá, de súlyossá válhat a belvízhelyzet a Tiszazug egyes részein.

A szakember hozzátette, a gazdák már most több helyen szivattyúkkal védekeznek, hiszen a talaj teljesen telített nedvességgel. A belvíz az őszi kalászosokat és a repcéket veszélyezteti elsősorban, de nem tesz jót a szántott területeknek sem.

Mivel a saras talajra nem lehet gépekkel rámenni, így biztosan késik majd a tavaszi talaj-előkészítés időpontja, ezáltal a vetés is.

Az elkövetkező hét nagyobb részét a hideg idő uralja, holnaptól azonban várhatóan erősödik majd a nappali felmelegedés, de az éjszakai lehűlés is. Ugyanakkor a jövő héttől már intenzívebb felmelegedésben bizakodhatnak a gazdák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában