SZOLNOK/TIHANY

2018.08.17. 10:18

Szolnokiak munkáit mutatják be Tihanyban

Ünnepre készülnek Tihanyban, szolnokiak részvételével. A tihanyi Levendula Klub 2017-ben ünnepelte alapításának 25. évfordulóját, ez adta az ötletet, hogy egy országos betegtalálkozót szervezzenek.

Joó Zsuzsa

Apró Zoltánné, a tihanyi Levendula Klub vezetője elmondta, az országszerte működő betegklubok részéről már több százan jelezték részvételi szándékukat, így a szolnokiak is.

A szeptember 15-i találkozó kulturális fesztivál is lesz: minél több egykori és mai betegtársnak szeretnének lehetőséget adni a bemutatkozásra. Alkotásaikból kiállítást szerveznek. Lesz zsűri is, ám nem a versengés a cél, hanem azon tevékenységek elismerése, melyeket a résztvevők a mindennapok során felvállalnak.

Szolnokon a Szivárvány Klub működik, melynek tagjai főleg daganattal küzdő vagy már gyógyult betegek.

A klubban Demény Gabriella vezetésével paverpol technikával készítenek különböző munkákat. Szerintük ugyanis maga az alkotás folyamata is gyógyít. A már elkészült munkákból nemrég kiállítás nyílt, ez a tárlat mutatkozik be Tihanyban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában