Túrkeve

2017.07.24. 11:50

Tanyákról gyűjtenek tapasztalatokat

Újabb kapcsolatokat épített a közelmúltban a Giligán Természetvédelmi Egyesület a jelenlegi tanyafejlesztési pályázatnak köszönhetően. Jórészt hazai tanyákkal vették fel a kapcsolatot a civil szervezet munkatársai.

Szilvási Zsuzsa

Az érintett tanyákon élő lakosok egy része már évek óta jól működő családi gazdaságot üzemeltet, a többiek pedig mostanság költöznek vissza.

Kapcsolatba kerültek többek között egy, Békés város külterületén működő tanya tulajdonosaival is, akikkel egy rövid interjút és egy későbbi tanyalátogatás időpontját egyeztették le. Ez a tanyagazdaság tökéletesen bemutatja, hogyan lehet a régi tanyagazdálkodást és a jelen igényeit összekovácsolni. Elsősorban bio minőségű gyümölcsök termesztésével és ezek feldolgozásával, illetve állattartással foglalkoznak tulajdonosai. A településen meglévő környezeti adottságok és az igények felmérése során egy új szolgáltatást is kialakítottak a tanyán, ez pedig a falusi turizmus. Így lett az egykori gyümölcsfa-­telepítésből egy komplex tanyagazdaság, mely az új igényeket, mint az ökoturizmust is kielégíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában