SZOLNOK/ galériával

2018.12.10. 12:30

Tesztelték a felújított Zagyva-hidat

- A kerékpárosok és a két busz probléma nélkül elfértek egymás mellett – mondta Szalay Ferenc polgármester hétfő délelőtt, mikor a szolnoki Kaposvári Gyula hídon azt tesztelték, a járműveknek és a bicikliseknek fenntartott sávon biztonságosan lehet-e közlekedni.

Hutter Zsófia

Fotó: Mészáros János

A polgármester elmondta, több lakossági bejelentés is érkezett az önkormányzathoz a kerékpáros közlekedés bizonytalanságáról. Ezért úgy döntöttek, leellenőrzik, valóban gond nélkül elférnek a két-, és többkerekű járművek.

- Két busz hajtott el egymás mellett, ezzel egy időben pedig kerékpárosok használták a nekik fenntartott utat. A visszajelzéseikből az derült ki, megfelelően lehet közlekedni a kerékpárúton, de természetesen fontos, hogy mindenki figyeljen a másikra – mondta Szalay Ferenc.

A város első embere hozzátette, a sávok szélessége a szabványnak megfelelő, a kerékpársáv pedig 25 centiméterrel szélesebb lett, mint azelőtt.

- A megemelt korlát okozhat alagút-érzést, de ettől még nem bizonytalanabb a közlekedés, mint ezelőtt volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában