SZOLNOK

2018.05.26. 18:20

Több fiatalnak is segített a Szolnok Hazavár program

Tíz évvel ezelőtt hozták létre a Szolnok Hazavár programot. Ez idő alatt számos módosuláson ment keresztül a kezdeményezés, hogy alkalmazkodjon az élet szülte elvárásokhoz. A Szolnok Hazavár program Szolnokon a Jövőd! elnevezésű „gyakornoki” elemét értékelték pénteken a városházán.

M. G.

Szalay Ferenc polgármester és a polgármesteri hivatal illetékes főosztályainak képviselői meghallgatták a kezdeményezésben részt vevő fiatalok beszámolóit az első két kísérleti évről szerzett tapasztalataikról.

Kilenc fiatal volt jelen a beszélgetésen, akik a középiskola elvégzését követően szolnoki cégeknél helyezkedtek el a Szolnok Hazavár program segítségével.

Elmondták, céljuk a szülővárosukban maradni, s az elmúlt időszak bizonyította, megtalálták számításukat. Munkáltatóik pozitívan viszonyulnak hozzájuk, kollégáik igyekeznek segíteni őket.

Elmondták, a bérezéssel is elégedettek, ugyanakkor felmerült, hogy a lakhatásban még jól jönne számukra valamilyen formájú támogatás.

Szalay Ferenc polgármester jelezte, hogy ezt a kérést támogatni valónak találja. A Szolnok Hazavár program aktualizálásáról a május 31-i közgyűlés fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában