MARTFŰ

2018.02.23. 10:30

Több folyik be Martfűnek az építményadóból

Egyelőre csak kismértékben csökken az önkormányzat adóbevétele a Martfűi Sörgyár részbeli megszűnése miatt. A sörgyári iparűzésiadó-kiesést a beszámításnál várhatóan csak a 2020. évi költségvetés készítésénél veszik figyelembe.

Joó Zsuzsa

A képviselő-testületi ülésen elhangzott, a helyi adókból származó bevételek az iparűzési adóból, idegenforgalmi adóból, építményadóból, telekadóból, valamint a gépjárműadóból származnak.

Az építményadó tervezett bevétele ebben az évben emelkedik. Ennek nyilvánvaló oka, hogy jelentős „sörgyári” iparűzésiadóbevétel-kiesés várható. Ennek részbeni kompenzálására emelte meg tavaly a képviselő-testület az építményadó mértékét.

A tervezett iparűzésiadó-bevétel 420 millió forint, ami az előző évhez képest csökkenést mutat az említett adókiesés miatt. Ám a helyi adó ciklikusságára tekintettel az önkormányzat minden évben tartalékot képez, idén ennek összege 40 millió forint.

Az iparűzésiadóbevétel-kiesés miatt a pénzügyi terv kiadási oldalát feszesebben tervezték. Erről a város a honlapján is tájékoztatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában