SZÚRÓPRÓBASZERŰEN FIGYELIK

2018.05.17. 10:30

Több lopás is történt a püspöki temetőben, folyamatos az ellenőrzés

– Az utóbbi időben érkeztek hozzánk olyan bejelentések, hogy a köztemetőből selyemkoszorúk vagy éppen frissen kiültetett virágok tűntek el – meséli Tiszapüspöki polgármestere.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Shutterstock

Bander József hangsúlyozza, bár az ilyesmi nem mindennapos, erkölcsi tekinteteben egy eset is sok.

– Nem csak Tiszapüspökire jellemző – főleg mindenszentekkor –, hogy koszorúk, virágok tűnnek el a sírokról. Halottak napján mi is felkészülünk, és ideiglenesen kijelölt faluőrökkel, valamint polgárőrökkel biztosítjuk a temetőt. Viszont ezt egész évben nem tudjuk megtenni, így előfordulnak kisebb lopások – mondja a polgármester.

Hozzáteszi, állandó temetőgondnokot csak közmunkaprogramon belül tud az önkormányzat foglalkoztatni, aki emiatt huszonnégy órában nem tudja figyelni a temetőt.

– Bár a lopásokkal szemben jelenleg tehetetlenek vagyunk, az biztos, a tolvajok számíthatnak rá, hogy bármikor megjelenhetünk a temetőben. Tudunk a lopásokról, akit pedig tetten érünk, megkapja méltó büntetését – ígéri a település vezetője.

Borítókép: illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában