TÖRÖKSZENTMIKLÓS

2018.03.16. 19:57

Sártenger okoz gondot több törökszentmiklósi utcában

Hetek óta nem tudnak gépjárművel közlekedni a törökszentmiklósi Szivárvány, Téglagyár, Hold és Nap utca lakói. A területen csatornahálózatot építenek ki, a fejlesztés hetven családot érint. A munkálatok miatt ásták fel az utcákat, ami a csapadékos idő és egy csőtörés miatt sártengerré vált.

Molnár-Révész Erika

A többgyermekes Fátyol Mónika azt mondja, nem tudnak közlekedni a sártenger miatt.

Fotó: M. R. E.

– Több mint egy hónapja kezdték el a csatornázást, azóta nem lehet kocsival megmozdulni az utcában – meséli Mészáros Ferenc, miközben homokot lapátol egy kubikba a Hold utcában. A sáros utat próbálja valamelyest járhatóvá tenni.

– Eső is, csőtörés is volt, így tiszta sár lett minden. Nekünk azt mondták, majd megcsinálják az utat, ha kész lesz a csatorna. De hogy ez mikor lesz, nem tudjuk... Ezen a szakaszon már készen van, de még mindig tiszta latyak – mutatja.

– Nem lehet közlekedni! Tiszta ruhában nem lehet kijönni a járdáig sem! – meséli bosszúsan néhány házzal arrébb a többgyermekes Fátyol Mónika.

– Tegnap este anyukám rosszul lett, hívtuk a mentőt. A mentősöknek gyalog kellett bejönniük, hogy ellássák, mert a mentőautó ebbe az utcába nem tudott bejönni. Utána az öcsémnek a saját autójával kellett kivinni az utca végéhez az édesanyámat, hogy be tudják tenni a mentőautóba – meséli zaklatottan.

A család, ahogyan tudta, lesimította a talajt, és linóleumdarabokat is tettek a földre, hogy legalább ki tudjanak jönni a házból.

– Ellepett bennünket a sár. Két-három hete ásták fel az utat, hogy letegyék a csatornázáshoz a csöveket, azóta így áll minden. Körbe így van a Szivárvány, a Nap és a Hold, meg a Téglagyár utcában is – mutatja Fátyol Attila.

A többgyermekes Fátyol Mónika azt mondja, nem tudnak közlekedni a sártenger miatt.
Fotós: M. R. E.

A fiatalember csak nemrég vásárolta autóját, azt mondja, már most tönkrement a sár miatt.

– Leszakadt a lökhárító, beszorultak a fékpofák, újra kellett mosatni az autót... Valamelyik nap megkértük a másik utcában dolgozó csatornázókat, hogy simítsák le maguk után a felásott földet, de azt mondták, nem érnek rá...

Időjárásfüggő a tereprendezés

– A Nap, a Szivárvány, a Hold és a Téglagyár utcákban összesen hatvankilenc ingatlant csatornáznak be – tájékoztatta lapunkat Marsi Péter, a polgármesteri kabinet vezetője.

– Az utak jelenleg már járhatóak, gépjárművel lehet közlekedni. Ezek az utcák a kivitelezés megkezdése előtt is mészkőzúzalékkal borított, szórt útalappal rendelkeztek, az ideiglenes helyreállítás is ezzel történik.

– A kivitelező a szükséges útátvágásokat is úgy szervezi, hogy munkaidő végére azokat helyreállíthassa, hogy az úton lehessen közlekedni. Hozzátette, amint az időjárás engedi és kiszárad a föld, megkezdődik a tereprendezés is. A zúzottköves, szórt útalap végleges helyreállítása őszre várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában