JÁSZAPÁTI

2018.03.21. 10:27

Többek között házépítéssel bírnák maradásra a fiatalokat Jászapátin

Jászapáti életében az egyik legfontosabb cél, hogy növeljék a város lakosságmegtartó képességét, és hogy minél több fiatal maradjon helyben.

Banka Csaba

Az önkormányzat ennek érdekében szeretne lakóingatlanokat létrehozni, és megfelelő módon felszerelni – tájékoztatott Farkas Ferenc polgármester.

A házépítés mellett Jászapátin a fiatalok életpálya-tervezését segítő szolgáltatásokat is nyújtanak a közeljövőben, amivel kialakulhat egy helyi ösztönzőrendszer. A program megvalósításához 133,1 millió forintot használhat fel a város pályázati támogatásként.

Az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Várunk Alapítvány alkotta konzorciumban megvalósuló önkéntes program célja ehhez köthető. A tizennyolcadik évüket már betöltött, de a huszonkettediket még el nem érő fiatalok számára tanulási és tapasztalatgyűjtési lehetőséget biztosítanak a tudatos pályaválasztás érdekében.

A program keretében a résztvevő több mint 180 fiatal térítésmentesen vehet részt idegen nyelvi képzésen, vagy gépjárművezetői engedélyt szerezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában