SZOLNOK

2018.08.20. 15:30

Tönkrement a járda egy szolnoki áruház építése során

Egy olvasónk kereste meg szerkesztőségünket, mert a Széchenyi városrészben egy élelmiszerüzlet építkezése­ zajlik éppen, és a munkagépek megrongálták a környékbeli járdákat. Az új áruház építése még folyamatban van ugyan, de a lakosok nem tudják, hogy ha elkészül a bolt, az építtető cég kijavíttatja-e majd a gépek által okozott károkat.

Hutter Zsófia

– Teljesen tönkretették a járdát azok a nagy munkagépek – panaszolta a szolnoki Margit. – Felhajtottak a gyalogosoknak kijelölt részre, és ettől megsüllyedt, megrepedezett a beton – mondta a hölgy.

A Széchenyi városrészben élő asszony hozzátette, már elég régiek a járdák, de egyértelműen látszik, hogy milyen károkat okoztak a teherautók.

– Nagyon úgy tűnik, megpróbálták egy-két helyen kijavítani, de nem nagyon sikerült. A helyzet most is ugyanolyan rossz, csak máshogy. Most a felpúposodott aszfalt okoz problémát a közlekedésben – mondta olvasónk.

Megkerestük az érintett üzletláncot, hogy ha ilyen eset történik, és valóban a munkagépek okozták a kárt, akkor milyen lépéseket kell tenniük a helyzet javítása érdekében.

– A diszkontfilozófia megalkotójaként az Aldi célja, hogy magas minőségű termékeket kínáljon folyamatosan alacsony áron vásárlóinak, mindezt pedig ingyenes parkolókkal ellátott, rendezett környezetben elhelyezkedő üzleteiben – közölte az Aldi.

– Célunk az, hogy nem csupán áruházaink belseje legyen rendezett, hanem az épített környezet is megfeleljen az Aldi és a vásárlók elvárásainak. A szolnoki áruház építkezésének megkezdése előtt természetesen a járdákról is készítettünk állapotfelmérést, amely során kiderült, hogy azok többsége rossz állapotban van.

– Az építkezés befejezésekor a járdák azon részeit, melyek állapota az építkezés következtében tovább romlott, helyileg javítottuk, ugyanakkor feltett szándékunk, hogy az üzlet telekhatárának mentén teljes körű járdafelújítást végezzünk.

– Így új szolnoki áruházunk gyalogos megközelítése is még könnyebbé válna, továbbá a teljes mértékben felújított járda esztétikailag is illeszkedne a városképhez.

– Minderről egyeztetéseket kezdeményeztünk a szolnoki önkormányzattal, addig is a környéken lakók szíves türelmét kérjük – tájékoztatott az Aldi.

Már előtte is rossz volt

Az egyik közösségi oldalra néhány fénykép is felkerült az érintett járdaszakasszal kapcsolatban. Az ott olvasható hozzászólásokból kiderül, többen sérelmezték a munkagépek által okozott károkat. Ám, volt aki úgy gondolta, a járda már régóta rendkívül rossz állapotban van.

– Az a járda ilyen volt már az Aldi építésének megkezdése előtt is. Erről nem a munkagépek tehetnek. Évekig jártam arra babakocsival, és akkor is problémás volt a közlekedés – jegyezte meg egy hölgy.

Borítókép: Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában