Szolnok

2019.10.11. 11:30

Új diagnosztikai labor is helyet kap a rendelőben

A gyógyszertár és rendelő épületének felújítási programja májusban indult a megyeszékhely Széchenyi városrészében.

Pakainé Pusztai Nóra

Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy jelenleg körülbelül ötven százalékos a létesítmény készültsége. Az utcafronti homlokzat szigetelése és a nyílászárók cseréje megtörtént, napelemrendszert is telepítettek. Az épület mögött akadálymentesített parkolót és bejáratot is kialakítanak. A patika már működik, az ezer négyzetméteres alapterületű szolgáltatóhely jövő tavaszra készülhet el.

– Új diagnosztikai labor kap helyet az épületben, ahol vérvételi lehetőség is lesz, tehát helybe jön a laboratórium a húszezer lakost számláló városrészbe – hangsúlyozta a polgármester. A közel háromszázötvenmillió forintos beruházásból az önkormányzat közel százmillió forintnyi önerőt biztosít. A negyvenéves épületben a védőnői körzetek mellett gyermek- és felnőtt háziorvosi, valamint fogorvosi praxisok is üzemelnek.

Szalay Ferenc polgármester kitért arra is, hogy az egészségügyi rendszer fejlesztésének részeként megújult a Móra Ferenc úti rendelő, új eszközöket biztosítanak a háziorvosi szolgálatnak és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház rendelőintézetét is felújították a közelmúltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában