SZOLNOK

2018.07.14. 14:30

Új kondipályán lehet gyúrni a Széchenyi gimi mögött

– Önkormányzatunk csatlakozott a Nemzeti Szabadidős-Egészség Sportpark programhoz, ennek köszönhetően egy D típusú street workout-pályával gazdagodott Szolnok – mondta el hírportálunknak Rehó János városatya, a Széchenyi „piros” iskola testnevelő tanára.

Már birtokba is vették a pályát a mozogni vágyó fiatalok

Fotó: Csabai István

Hozzátette, a Széchenyi István Gimnázium mögötti műfüves pálya a helyben rendelkezésre álló sportinfrastruktúrát hivatott bővíteni, ezáltal is növelve a sportolni vágyók lehetőségeit.

– A Nemzeti Szabadidő-Egészség Sportpark program alapvető célja, hogy az ország minél több településén olyan közösségi tereket alakítsanak ki, melyek elősegítik a helyi lakosság szabadidejének aktív eltöltését korosztálytól függetlenül. A mintegy tizenötmillió forintos beruházást a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium finanszírozta – jelezte a pedagógus.

Már birtokba is vették a pályát a mozogni vágyó fiatalok
Fotó: Csabai István

Az új street workout-pálya egy százötven négyzetméter alapterületű, gumiburkolattal ellátott, tizenöt telepített eszközzel rendelkező közösségi tér. Alkalmas tolódzkodásra, húzódzkodásra, fekvőtámaszok és hasizom-erősítések elvégzésére is.

Szolnokon a továbbiakban várható egy C típusú street workout-sportpark megépítése is, mely a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola mellett kap majd helyet. Ennek a projektnek az előkészítése jelenleg egyeztetés alatt van és remélhetőleg hamarosan meg is valósul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában