szolnok/ galériával

2019.02.20. 19:26

Új körzeti megbízotti irodát adtak át a Hetényiben

A régi gyermekgyógyászati ambulancia helyén, a kórház hétemeletes épületének földszintjén kapott helyet az új körzeti megbízotti iroda, melyben két rendőr lát el ezentúl szolgálatot.

Molnár-Révész Erika

Fotó: Mészáros János

– Innen bármilyen helyszínt azonnal el tudok érni a körzetemben, amely egy húsz-harminc ezer lakost érintő területet jelent. S mivel az iroda a kórház területén van, egyúttal az intézmény biztonságára is tudunk vigyázni – mondja Harangi Sándor főtörzsőrmester, aki bár 2018. május elseje óta ebben a körzetben lát el szolgálatot, eddig a terület egy másik helyszínén álló irodában dolgozott.

– 2010-ben, amikor átvettem a körzetet, közbiztonsági problémák voltak ezen a területen. Látszott, hogy csupán járőrökkel ez megoldhatatlan, kezdeményeztük a körzeti megbízotti hálózat kiépítését. Ez elsőnként itt alakult meg, ebben a körzetben, a Kőrösi úton, egy idő után két körzeti megbízottal. Ám az iroda a terület szélén volt, ez az új viszont központi helyen áll, így mind a két irányban fedett lesz a terület, sőt, a kórház is – mondja Molnár Iván önkormányzati képviselő.

– Már a betegforgalom óriási, és még nem beszéltünk a látogatókról, akik naponta felkeresik a kórházunkat. Minden ilyen nagy intézmény esetében, ahol ennyi ember megfordul, előfordulhatnak kisebb bűncselekmények, lopások. Azt is tudjuk, az egészségügyi dolgozók védelmét fokozottan biztosítja a törvény, hiszen közfeladatot ellátó személyek. Az új irodával biztosított lesz a dolgozóink védelme is, ami nekünk egy nagyon fontos lépés – hangsúlyozta dr. Bene Ildikó, a Hetényi Géza Megyei Kórház és Rendelőintézet igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában