Jogerős végzés

2020.01.17. 16:21

Új vezetőt kell választani Kengyelen

Megszűnt Nagy Szilárd polgármesteri megbízatása. Úgy tűnik a bíróság jogerős végzésével pont került a hónapok óta húzódó ügy végére.

Munkatársunktól

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

„Miután a képviselő-testület azzal a ténnyel szembesült, hogy a polgármestert szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték, az önkormányzat működését szabályozó törvény előírásai alapján 2019. november 12-i ülésén lefolytatta Nagy Szilárd polgármester ellen a méltatlansági eljárást, amelynek eredményeképpen egyöntetű szavazatával kimondta a méltatlanságot.

A határozattal szemben Nagy Szilárd fellebbezést nyújtott be a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon. A bíróság 2020. január 8-i végzésével a kérelmet elutasította. Az ítélet jogerős, további jogorvoslatra nincs lehetőség. Ennek értelmében Nagy Szilárd polgármesteri megbízatása január 8-án megszűnt. ” – áll a kengyeli önkormányzat pénteken kitett közleményében.

Mint azt korábban megírtuk, Kengyel polgármesterét a Szolnoki Járásbíróság jelentős értékre elkövetett sikkasztás és nagyobb értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt október végén meghozott jogerős ítéletében egy év szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság Nagy Szilárdot előzetes mentesítésben részesítette, így posztján maradhatott.

A képviselő-testület viszont szavazott a kérdésben, és felfüggesztette tisztségéből a településvezetőt, aki viszont fellebbezett a döntés ellen. Ezt a kérelmet utasította el a napokban a Szolnoki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. A helyi választási bizottság a törvényi rendelkezések értelmében 120 napon belül választást ír ki a polgármesteri tisztség betöltésére, ezen Nagy Szilárd is indulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában